Håndværkeriet

Velkommen til Håndværkeriet i Byens Hus - et værkstedsprojekt in the making

I juli, 2021 var vi så umanerlig heldige at få bevilliget 560.000 af Realdanias Underværker til at etablere en række åbne værksteder på 3. sal. Vi arbejder på at etablere værksteder med følgende fokus: keramik, tekstil, billedkunst, træ og metal.

Hvordan det skal drives og indrettes i praksis ved vi ikke endnu – men det gør du måske?

Vi holder et åbent møde og workshop omkring værkstederne den 23. august kl. 17.00.

Her vil vi selvfølgelig vise rundt i huset og på etagen, tale om igangværende projekter og så bruge en masse tid på at tale muligheder og ønsker til værkstederne.

Tilmeldingen åbner mandag d. 12. juli – link kommer her på siden.

 

Om projektet skriver Realdania:

GENTOFTE FÅR STØTTE AF REALDANIA

Frivillige over hele landet får nu støtte til at kickstarte fællesskaber efter corona. I Hellerup vil ildsjæle omdanne en tidligere skole for at skabe et kreativt værksted, hvor borgere kan mødes på tværs af interesser og bagrunde. Med støtte fra Underværker – Realdanias kampagne til ildsjæle i det byggede miljø får de nu midler til at realisere deres vision.

Rigtig mange danskere interesserer sig for udviklingen af deres lokalsamfund, og efter et langt coronaår er der endnu mere brug for initiativ og fællesskab. Heldigvis har ildsjæle en fantastisk evne til at vende udfordringer som corona til nye muligheder.

Byens Hus er et åbent og brugerstyret borgerhus, der understøtter lokalt inkluderende fællesskaber. Håndværkeriet vil gøre det muligt for de mange brugere at skabe sammen og lære fra hinanden på tværs af alder, køn og baggrund i en række kreative værksteder. Projektet viser, at håndarbejde ikke blot er for den enkelte, men kan være med til at skabe solide, lokale fællesskaber.

Foreningen Byens Hus får 560.00 kr. fra Underværker til at omdanne dele af den tidligere skole, der vil gøre Håndværkeriet til virkelighed.

Projektet er ét blandt i alt 18 ildsjæleprojekter fra hele Danmark, som nu kan realiseres med støtte fra Realdania-kampagnen Underværker. I Underværker arbejder lokale frivillige over hele landet med byggeri for og til fællesskaber. Altid med blik for de særlige muligheder i en bygning eller på et sted.

De 18 udvalgte projekter spænder vidt; fra et remiseværksted i Gedser til øvelokaler for musikinteresserede unge i en landsbyklynge uden for Silkeborg. Fælles for projekterne er lokalt engagement – og man kan se, hvordan ildsjæle over hele landet har ambitioner om at styrke fællesskabet efter et langt coronaår, hvor mange har savnet at mødes.

”Underværker bygger videre på det gode, der allerede findes – f.eks. ved at genbruge byggematerialer eller give nyt liv til særlige bygninger, der har mistet deres oprindelige funktion. Ildsjælene er med til at skabe lokalsamfund, der er bæredygtige på den lange bane, og jeg glæder mig til at se de 18 nye projekter og lokale fællesskaber blomstre,” siger Stine Lea Jacobi, programchef i den filantropiske forening Realdania.