Sådan bliver du kulturskaber i Byens Hus

Kriterier for lokalelån: Går du med en idé til en kulturaktivitet eller event, men mangler du det rigtige sted at udfolde den? Så er Byens Hus stedet for dig. Som et pulserende samlingssted for Gentoftes kulturskabere, byder Byens Hus på et inspirerende fællesskab, der brænder for at bringe liv og mangfoldighed til byen. Følg de 5 enkle trin til at blive arrangør i Byens Hus.


1. Sørg for at din aktivitet opfylder kriterierne for lokalelån
Hvis du kan svare ja til disse tre udsagn, opfylder du lokalelånskriterierne, og så er du allerede godt på vej til at blive kulturskaber i Byens Hus:
1. ”Mit arrangement har et almennyttigt formål og har ikke et forkyndende eller kommercielt formål”-
2”Mit arrangement er åbent for offentligheden og er ikke af privat karakter.”
3. ”Mit arrangement giver noget tilbage til huset og bidrager til Byens Hus’ mangfoldighed" 

I tvivl om noget? Ring 24 27 36 04 eller skriv til os på byenshus@gentofte.dk

Man giver noget tilbage til huset ved at bidrage til de aktiviteter, der finder sted på tværs af brugerne i Byens Hus. Det kan være ved at deltage i planlægning og afvikling af de årlige events, hvor alle kulturskabere arbejder sammen for at skabe en spektakulær oplevelse for publikum. Du kan også være med til at styrke Byens Hus fællesskab ved at møde op til de månedlige AGORA-møder, de fælles arbejdsdage osv. På den måde tjener din aktivitet ikke kun sit eget formål, men også huset og fællesskabet som helhed. NB: der er ikke krav om deltagelse i fællesaktiviteterne for arrangører der holder enkeltstående events.

2. Tjek om der er ledige faciliteter til din aktivitet eller event.
Før du går i gang med at planlægge en aktivitet eller event i Byens Hus, er det en god idé at finde ud af, om der overhoved er ledige faciliteter til din aktivitet. Hvis der er tale om et enkeltstående event kan du altid sende os en forespørgsel på mail med en beskrivelse af 1) din aktivitet 2) dig selv eller din forening 3) ønskede dato 4) eventuelle tekniske behov eller ønsker til faciliteter.

For nye arrangører af tilbagevende aktiviteter (seriebookinger) gælder det, at tilmeldingen åbner omkring midt februar. Udefrakommende ansøgere, der søger lån i denne periode frem til 1. marts, har en fordel ved at være blandt de første til at få tildelt lokaler og tider. Lokaler og tider bliver fordel ud fra et princip om størst mulig diversitet i huset. Både tilbagevendende arrangører og enkeltstående events kan dog også løbende forespørge om resterende ledige lokaler tider. Fristerne annonceres i Byens Hus' nyhedsbrev, så tilmeld dig nyhedsbrev for at holde dig opdateret.


I tvivl om noget? Ring 24 27 36 04 eller skriv til os på byenshus@gentofte.dk

3. Vælg mellem enkeltstående eller tilbagevendende arrangementer
Når du som Kulturskaber i Byens Hus skal til at booke lokale til din aktivitet, skal du først og fremmest gøre dig tanker om din aktivitets karakter. Er der tale om booking til et enkeltstående event eller en såkaldt seriebooking? I Byens Hus opererer vi med to former for aktiviteter. Det ene er vores enkeltstående events. Det kan være en koncert, et foredrag eller andre offentlige arrangementer med billetsalg. Det andet er aktiviteter af tilbagevende karakter. Det kan være ugentlige holdaktiviteter eller tilbagevende foreningsaktiviteter. Som oftest er det aktiviteter, der kører med en fast frekvens, fx første onsdag i måneden eller på en bestemt ugedag. Disse bookinger kaldes ”seriebookinger”. 
 
Særligt for seriebookinger 
Hvis der er tale om en seriebooking skal du være opmærksom på, at du som arrangør skal kunne opfylde tre enkle kriterier: 
1. Du skal være borger eller forening hjemmehørende i Gentofte Kommune
2. Du skal være medlem af Foreningen Byens Hus (NB: medlemskabet er ikke en garanti for at man kan få faciliteter stillet til rådighed).
3. Du skal deltage i et uformelt introduktionsmøde – evt. online eller telefonisk.

Skulle det ske, at to ansøgere ønsker samme lokale i samme tidsrum, så er det bestyrelsen, der endeligt vurderer, prioriterer og vedtager den endelige lokalefordeling.   

4. Lær at begå dig på egen hånd i Byens Hus 
Som det første som ny kulturskaber i Byens Hus vil du blive indkaldt til et Introduktionsmøde. Introduktionsmødet gælder både arrangører bag seriebookinger og enkeltstående events. Mødet har til formål at klæde nye kulturskabere på til at begå sig i Byens Hus på egen hånd. Som kulturskaber i Byens Hus står man som oftest selv stå for afviklingen af sin aktivitet inklusiv opsætning og nedtagning, ligesom markedsføring og generel omtale også er kulturskabernes eget ansvar. Vi anbefaler at ligge aktiviteter og events på Kultunaut, som en del af markedsføringen. Vi arbejder endvidere på en fælles markedsføringsløsning integreret på Byens Hus kommende nye hjemmeside

5. Lær om ansvarlig brug af Byens Hus faciliteter
Alle husets engagerede kulturskabere, frivillige og ansatte samarbejder om at holde huset pænt og indbydende. Når det kommer til brug af lokalerne gælder Kardemommeloven i en lidt modificeret udgave: Man skal ikke plage andre eller sætte huset til – og for ørigt må man gøre som man vil.

Udover denne enkle sætning så har vi lavet en ”HUSguide”, der går lidt mere i detaljen omkring praktikken i forhold til brugen af Byens Hus’ faciliteter og hensynet til de andre brugere. Vi går op i at vores brugere kender husets regler, og derfor stiller vi sommetider lækre præmier på højkant, som du som kulturskaber kan få fingre i ved at deltage i en lille intern Quiz. I de fleste tilfælde får ansøgere, der bidrager til husets formål og mission en plads i huset.

Find ud af, om dit projekt eller din idé skal realiseres i kulturhuset Byens Hus. Ring 24 27 36 04 eller skriv til os på byenshus@gentofte.dk og hør mere.

Skal dit projekt eller din idé have vinger i kulturhuset Byens Hus? Ring og hør mere på tlf. 24 27 36 04