Kvindelige iværksættere kunstnere og musikere

For mange kvinder er den 8. marts en vigtig dag, hvor man hylder kvinders rettigheder og kamp for ligestilling. Og i år er ingen undtagelse. Derfor har vi samlet en række spændende arrangementer i kvindernes tegn, som både kan inspirere, underholde og udfordre dig

Kathrineschmidt

Uanset om du er interesseret i kunst, musik, tekstiler eller foredrag, så er der noget for enhver smag. Og bedst af alt, alle arrangementerne har kvinder i hovedrollen - enten på scenen eller bag den. Alle er velkomne!

Lige ud af posen

Gentofteposen er et projekt, der er startet af en gruppe kvinder i Gentofte med en mission om at reducere mængden af tekstilaffald ved at opfordre folk til at genanvende og genbruge tekstiler på en bæredygtig måde.

Gentofteposen og det åbne tekstilværksted er en del af dette projekt. Her kan du hver onsdag deltage i workshops, hvor du kan lære nye teknikker og få inspiration til at skabe dit eget tekstilværk eller videreudvikle dit projekt.

Gentofteposen i tekstilværkstedet – hver onsdag kl. 11-15 (tekstilværkstedet)

Quilternes kampdag

Projektet og det åbne tekstilværksted er et fantastisk sted at møde andre med samme interesse, og der er rig mulighed for at lære af hinanden og dele viden om bæredygtig tekstilproduktion. Så hvis du er interesseret i tekstiler og bæredygtighed, er Gentofteposen og det åbne tekstilværksted et must.Øverst på formularen

Er du mere til quilting, så er der også en workshop for dig. Her kan du lære at quilte, eller hvis du allerede er ferm til det, så kan du udvikle dine færdigheder yderligere. Workshoppen er ledet af en kvinde med ekspertise inden for quilting.

Sokkelund Quilterne – hver onsdag kl. 18:30-22:00 og hver anden tirsdag kl. 11-15 (tekstilværkstedet)

 

Days for Girls

Days for Girls er en frivillig organisation, der kæmper for at give piger og kvinder over hele verden adgang til hygiejneprodukter og seksualundervisning. Organisationen er drevet af kvinder og hjælper kvinder i nød, uanset hvor de befinder sig i verden. Dette arrangement er en oplagt mulighed for at støtte en god sag og lære mere om, hvordan du kan hjælpe kvinder i nød. I Byens Hus mødes ildsjæle og syer hygiejneartikler.

Days for Girls –  lørdag d. 11. marts kl. 13:00 – 16:30 (tekstilværkstedet)

 

Mormorliv

Et foredrag med Jane Ipsen Piper er også på programmet. Jane Ipsen Piper er en succesfuld iværksætter, der har haft succes med at skabe flere virksomheder. Hun vil denne aften dele sin passion for minimalisme og bevidst forbrug og hvordan man kan bruge disse principper til at skabe mere ro, plads og overskud i ens liv. Gennem sin egen personlige historie vil hun illustrere, hvordan minimalisme kan være en løftestang for at opnå et mere harmonisk familieliv, flere penge på kontoen og mere overskud i hverdagen.

Foredrag: mormorliv, minimalisme og købestop – onsdag d. 22. marts kl. 19-21

Kvindelig Kulør

Hvis du er mere til musik, så er der en koncert med en kvindelig singer-songwriter Katrine Schmidt en oplagt koncert at tage til. Schmidts sange er personlige og ærlige og dækker emner som længsel, håb, afhængighed, misbrug og kærlighed - alt det, der gør os til mennesker. Med sit band skaber hun en intim koncertoplevelse, der vil efterlade dig med en følelse af harmoni og fornyet energi. Denne koncert er arrangeret af Spillestedet Kulør, der er kendt for at have et stærkt fokus på diversitet og inklusion, og dette afspejles i deres booking og arrangementer.

På selve dagen for kvindernes internationale kampdag d. 8. marts kan du komme til Generalforsamlingen for Gentofte Jazzklub, hvor der også vil være en kvindelig optrædende. Det er en god mulighed for at nyde live jazzmusik og høre mere om Jazzklubbens arbejde.

Kvindekunst

Endelig er der en fernisering af en udstilling med kvindelige kunstnere. Udstillingen viser en bred vifte af forskellige kunstværker og er en god mulighed for at opleve kunst skabt af kvinder.

Alt i alt er der mange spændende arrangementer for enhver smag i marts måned. Se hele vores spændende program her.